Hoe teken je op word

Hoe teken je op word

Hoe tekenen werkt in Word

Als je Word gebruikt, kun je deze tekenfunctionaliteit gebruiken om je documenten visueel aantrekkelijker te maken. Met behulp van tekeningen kun je afbeeldingen, tekstvakken, diagrammen, lijnen en andere elementen toevoegen aan je documenten. Met deze gids leer je hoe je op een eenvoudige manier tekeningen kunt toevoegen aan je Word-documenten.

Het aanmaken van een tekening

Als eerste stap moet je de tekeningstool in Word activeren. Ga hiervoor naar de knop ‘Invoegen’ in de bovenste balk. Vervolgens klik je op ‘Illustraties’ en daarna op ‘Tekening’. Er verschijnt nu een leeg tekenvenster waar je verschillende elementen naar toe kunt slepen of invoegen. Je kunt bijvoorbeeld een rechthoek, cirkel of andere vorm toevoegen.

Het toevoegen van afbeeldingen

Naast vormen kun je ook afbeeldingen toevoegen aan je tekeningen. Hiervoor klik je op de knop ‘Afbeelding’ in de knoppenbalk van de tekeningstool. Je kunt dan een afbeelding uit je bestand selecteren of online zoeken. Als je een afbeelding hebt gekozen, kun je deze bewerken door de kleur, grootte en opmaak aan te passen.

Het toevoegen van tekst

Het kan ook handig zijn om tekst toe te voegen aan je tekeningen. Hiervoor klik je op de knop ‘Tekstvak’ en sleep je de cursor over de tekening. Er verschijnt nu een tekstvak waarin je tekst kunt invoegen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende lettertypen, kleuren en stijlen.

Het bewerken van tekeningen

Als je eenmaal een tekening hebt gemaakt, kun je deze later nog bewerken. Hiervoor selecteer je de tekening en klik je op de knop ‘Tekening bewerken’. Hier kun je vervolgens tekst toevoegen, afbeeldingen wijzigen, vormen verplaatsen en meer.

Hoe je je tekeningen kunt opslaan

Voordat je je Word-document afsluit, is het belangrijk om je tekeningen op te slaan. Hiervoor klik je eerst op ‘Bestand’ en vervolgens op ‘Opslaan als’. Kies nu een bestemming en sla de tekening op. Je kunt de tekening nu op elk moment opnieuw openen en bewerken. Als je een tekening hebt gemaakt en deze hebt opgeslagen, kun je deze gemakkelijk toevoegen aan een Word-document.

Het maken van tekeningen in Word is een eenvoudig proces. Met behulp van de tekeningstool kun je afbeeldingen, vormen en tekst toevoegen aan je documenten. Bovendien kun je deze tekeningen later bewerken en opnieuw opslaan. Met deze gids heb je nu de basisprincipes van Word-tekeningen onder de knie.Hoe teken je op word