Hoe teken je een tijger

Hoe teken je een tijger

Stap 1: Begin met het tekenen van de basisvorm van de tijger

De eerste stap bij het tekenen van een tijger is het tekenen van de basisvorm van het beest. Begin met het tekenen van een cirkel met daarin twee kleinere cirkels. De kleinere cirkels moeten samen het midden van de cirkel vormen. Dit is de basisvorm van de tijger. Verf vervolgens de tijger in een kleur naar keuze. Dit kan bruin, geel, oranje of zwart zijn. Denk er ook aan dat je de basisvorm wat groter maakt, zodat je er later gemakkelijk details aan toe kunt voegen. Ook kun je de benen van de tijger met potlood tekenen om zo een betere indruk te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Naast het tekenen van de tijger, is het ook belangrijk om te weten hoe je de ogen van de tijger kunt tekenen.

Stap 2: Teken de ogen van de tijger

De ogen van een tijger zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht. Je kunt de ogen tekenen door middel van twee kleine cirkels. Deze cirkels moeten in het midden van de tijger worden geplaatst. Ook kun je voor de ogen dezelfde kleur gebruiken als voor de rest van de tijger. Als je de ogen dunner wilt tekenen, kun je een wenkbrauw boven de ogen tekenen. Vergeet ook niet om de pupillen te tekenen. Hiermee kun je meer diepte aan de ogen geven. Bovendien is het ook belangrijk om de neus van de tijger te tekenen.

Stap 3: Teken de neus van de tijger

De neus is een belangrijk onderdeel van het gezicht van een tijger. Je kunt de neus tekenen door middel van een kleine, rechthoekige vorm. Deze vorm moet in het midden onder de ogen worden geplaatst. Ook kun je de neus versieren met kleine lijntjes of stipjes. Vergeet ook niet om de kleur van de neus te verven. Als je klaar bent met de neus, kun je de mond van de tijger tekenen.

Stap 4: Teken de mond van de tijger

De mond van de tijger moet worden getekend onder de neus. Je kunt de mond tekenen door middel van een kleine, rechthoekige vorm. Ook kun je de mond versieren met kleine lijntjes of stipjes. Vergeet ook niet om de kleur van de mond te verven. Het is ook belangrijk om de tanden van de tijger te tekenen. De tanden moeten aan de buitenkant van de mond worden geplaatst.

Stap 5: Teken de vacht van de tijger

De laatste stap bij het tekenen van een tijger is het tekenen van de vacht. Je kunt de vacht tekenen door middel van kleine lijntjes. Deze lijntjes moeten rond de hele tijger worden getekend. Vergeet ook niet om de kleur van de vacht te verven. Als je klaar bent met het tekenen van de vacht, kun je de tijger verfraaien met verschillende details.

Stap 6: Voeg details toe aan de tijger

Om de tijger nog realistischer te maken, kun je verschillende details toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld de oortjes van de tijger tekenen met behulp van twee kleine cirkels. Ook kun je de staart tekenen met behulp van een kleine, rechthoekige vorm. Je kunt de staart ook versieren met kleine lijntjes of stipjes. Tenslotte kun je de tijger nog verder verfraaien met verschillende kleuren.

Gedaan! Je tijger is klaar

Je tijger is nu klaar! Je hebt een echt werkstuk gemaakt dat je met trots kunt tonen. Dit is de perfecte manier om je kunstvaardigheden te verbeteren. Door veel te oefenen, kun je steeds beter worden in het tekenen van tijgers. Ook kun je verschillende technieken uitproberen om je tijgers nog realistischer te maken. Als je deze stappen eenmaal hebt doorlopen, zal je merken dat het tekenen van tijgers steeds leuker wordt. Je kunt zelfs vrienden uitnodigen om samen tijgers te tekenen. Zo kun je nog meer plezier beleven aan het tekenen van tijgers.Hoe teken je een tijger