Hoe teken je een schattige kat

Hoe teken je een schattige kat

Hoe teken je een schattige kat?

Als je een liefhebber bent van tekenen, dan heb je waarschijnlijk al geleerd hoe je een kat kunt tekenen. Maar als je net begint met tekenen, kun je het lastig vinden om een schattige kat te tekenen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een schattige kat kunt tekenen. Om te beginnen heb je een tekenblok, een gum, een potlood en een potloodstift nodig.

Stap 1: Teken een cirkel

De eerste stap om een schattige kat te tekenen, is het tekenen van een cirkel, dat de hoofdvorm van de kat symboliseert. Begin met het tekenen van een ronde cirkel met een potlood. Om de kat meer levensecht te maken, kun je het ook een beetje ovaal maken. Vergeet ook niet om de binnenkant van de cirkel te vullen met een potloodstift. Voordat je verder gaat, is het belangrijk om je cirkel met een gum te verbeteren als hij niet helemaal perfect is.

Stap 2: Teken de oren en de neus

Nu je de cirkel hebt getekend, is het tijd om de oren en de neus van de kat te tekenen. Begin met het tekenen van twee kleine, ronde oren aan de bovenkant van de cirkel. Je kunt de oren een beetje naar elkaar toe buigen om een meer realistische kat te creëren. Vervolgens teken je een kleine neus onder de oren en voeg je twee ogen toe aan de zijkant van de neus.

Stap 3: Teken de mond en het lichaam

Nu je de oren, de neus en de ogen hebt getekend, is het tijd om de rest van de kat te tekenen. Begin met het tekenen van een kleine, ovaalvormige mond onder de neus. Vervolgens voeg je twee lange, boogvormige lijnen toe aan de onderkant van de cirkel om het lichaam van de kat te symboliseren. Ten slotte voeg je de vier poten toe aan de voorkant van het lichaam.

Stap 4: Teken het haar en de details

De laatste stap om een schattige kat te tekenen, is het tekenen van korte, gekrulde lijnen op het lichaam van de kat om het haar te symboliseren. Je kunt hierbij creatief zijn en verschillende soorten lijnen en krullen gebruiken om de kat meer levensecht te maken. Om het resultaat af te maken, kun je de details toevoegen, zoals de staart, de sierlijke lijnen aan de oren en de kleine, krullende lijntjes aan de poten.

Stap 5: Vul de kat met kleur

Om je schattige kat compleet te maken, kun je kleuren gebruiken. Je kunt kiezen voor een kat met een zwarte of bruine vacht, maar je kunt ook kiezen voor een kleurrijke kat met verschillende kleuren. Als je klaar bent met kleuren, kun je de kat nog afmaken met een paar accenten om de kat meer levensecht te maken.

Samenvatting

Om een schattige kat te tekenen, heb je een tekenblok, een potlood, een potloodstift en een gum nodig. Begin met het tekenen van een cirkel die de hoofdvorm van de kat symboliseert. Vervolgens teken je de oren, de neus, de ogen, de mond, het lichaam, het haar en de details. Daarna kun je de kat kleuren en afmaken met accenten. Als je deze stappen volgt, kun je een schattige kat tekenen die levensecht lijkt. Je kunt ook kiezen voor verschillende kleuren, zodat je een unieke kat kunt creëren.Hoe teken je een schattige kat