Hoe teken je een portret neus

Hoe teken je een portret neus

Hoe je een portretneus tekent

Het tekenen van een portretneus is een uitdagende taak. U moet eerst de basisvormen van de neus begrijpen voordat u begint. De neus is een complex gebied dat bestaat uit verschillende krommingen en lijnen. Als u deze kunt begrijpen, kunt u de neus makkelijk tekenen. In dit artikel leert u hoe u een portretneus kunt tekenen.

Begrijp de basisvormen van de neus

Voordat u begint met het tekenen van de neus, moet u de basisvormen begrijpen. De neus heeft een hoofdvorm, twee neusbrugvormen en twee neusvleugelvormen. De hoofdvorm is een rechthoek met ronde hoeken. De twee neusbrugvormen zijn een boog die van de bovenkant van de hoofdvorm naar de neusvleugels loopt. De neusvleugelvormen zijn halve cirkels die aan de onderkant van de neus aansluiten. Als u deze basisvormen begrijpt, kunt u gemakkelijk de neus tekenen.

Teken de basisvormen van de neus

Nadat u de basisvormen heeft begrepen, kunt u beginnen met het tekenen van de neus. Begin met het tekenen van de hoofdvorm. Gebruik een potlood of pen om de rechthoek met ronde hoeken te tekenen. Gebruik vervolgens de neusbrugvormen om de boog te tekenen. Eindelijk teken je de neusvleugelvormen. Als je de basisvormen hebt getekend, kun je verder gaan met het tekenen van de details.

Teken de details van de neus

Nadat u de basisvormen hebt getekend, kunt u verder gaan met het tekenen van de details. De neus bestaat uit veel kleine lijnen en krommingen. Gebruik een potlood of pen om deze lijnen en krommingen te tekenen. Vergeet niet om de neusholtes te tekenen. Dit zijn de kleine holtes onder de neus. Als u de details hebt getekend, kunt u de neus verfraaien met kleuren.

Versier de neus met kleuren

Als u de details van de neus hebt getekend, kunt u de neus verfraaien met kleuren. Gebruik verschillende kleuren om de neus meer leven te geven. U kunt ook een schaduw toevoegen om het portret realistischer te maken. Als u klaar bent met het kleuren van de neus, kunt u het portret afmaken.

Afmaken van het portret

Als u alle details van de neus hebt getekend en gekleurd, kunt u het portret afmaken. Kijk naar het geheel en zorg ervoor dat alles goed staat. Vergeet niet om de neus meerdere keren te inspecteren om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten. Als u tevreden bent met het resultaat, kunt u het portret afmaken.

Samenvattend

Het tekenen van een portretneus is een uitdagende taak, maar ook een leuke. Als u de basisvormen begrijpt, kunt u gemakkelijk de neus tekenen. Begin met het tekenen van de basisvormen, voeg vervolgens de details toe en versier de neus met kleuren. Als u tevreden bent, kunt u het portret afmaken. Deze techniek kan worden gebruikt om elk portret realistischer te maken. Het is ook een goede manier om uw tekenvaardigheden te verbeteren.Hoe teken je een portret neus