Hoe teken je een cute panda

Hoe teken je een cute panda

Hoe teken je een schattige panda in stappen?

Als je een lief panda tekenen wilt, heb je veel geduld en heel wat oefening nodig. Maar geen nood, want met de juiste tips en trucs kan je snel leren hoe je een schattige panda tekent. In dit artikel leggen we je uit hoe je stap voor stap een leuk panda tekent.

Stap 1: Begin met de basisvormen

De eerste stap is om de basisvormen te tekenen. Begin met het tekenen van een cirkel voor het hoofd, een ovaal voor het lijf en twee ovaaltjes voor de oren. Zorg ervoor dat je de oren boven de cirkel plaatst en dat ze elkaar raken. Ook teken je twee kleinere ovale vormen voor de voeten en twee halve cirkels voor de staart. Als je de basisvormen hebt getekend, ga je verder naar de volgende stap.

Stap 2: Teken de gedetailleerde details

Nu je de basisvormen hebt getekend, kan je aan de slag gaan met het tekenen van de gedetailleerde details. Begin met het tekenen van grote ogen, een kleine neus en een kleine mond. Ook teken je twee lange, dikke wenkbrauwen boven de ogen. Voor de pootjes teken je donutvormen en voor de poten een soort van vierkanten. Vergeet ook niet om de staart te tekenen.

Stap 3: Voeg kleur toe

De volgende stap is om kleur toe te voegen. Begin met het kiezen van een kleur voor de panda. De meeste panda’s zijn wit en zwart, maar je kan ook kiezen voor andere kleuren. Vul het lijf in met wit, de ogen met zwart, de neus en de mond met roze en de voeten met bruin. Ook kan je de staart in een andere kleur inkleuren.

Stap 4: Teken de voering

De laatste stap is om de voering te tekenen. Rechtsboven de ogen teken je een klein lijntje om de oogvorm te benadrukken. Ook teken je kleine lijntjes in de voeten, de poten en de staart. Vergeet ook niet om de randen van de oren te tekenen.

Stap 5: Voeg schaduw toe

Om je panda af te maken, voeg je schaduw toe. Zorg ervoor dat je niet te veel schaduw gebruikt omdat je panda dan een realistische uitstraling krijgt. Voeg schaduw toe aan de ogen, de neus, de mond, de poten en de staart. Je kan de schaduw ook wat vervagen als het te donker wordt.

Samenvatting

Het tekenen van een schattige panda is een leuk en leerzaam project, maar het vereist veel geduld en oefening. Met de juiste tips en trucs kan je echter snel leren hoe je een leuk panda tekent. Begin met het tekenen van de basisvormen, voeg daarna de gedetailleerde details toe, kleur de panda in en voeg schaduw toe. Oefen vaker en je zult al snel leren hoe je een schattige panda kunt tekenen.Hoe teken je een cute panda